En İyi Ücretsiz VPN'ler

Ücretsiz VPN

“Parayı veren düdüğü çalar” sözü çoğu zaman internet hizmetleri için de geçerli. Peki Ücretsiz VPN servislerini nereye koyacağız?

VPN kullanmak isteyen herkesin elini cebine atmak istemediğini biliyoruz. Ücretsiz VPN sağlayıcıları da internette kimliğinizi gizleme sözü veriyor ve saf kullanıcıların gözünü boyamayı başarıyor.

Ancak perde gerisine baktığınızda iş biraz daha karmaşık hale geliyor. İnternette ücretsiz VPN servisi bulmanın çok kolay olmaması boşuna değil.

Ücretli VPN servisleri, abonelik ücretleriyle yalnızca süpermarket masraflarını karşılamıyor. Sunucu ağlarının sürekli bakıma ihtiyacı var. Şifrelemenin sürekli güçlü ve güncel olması gerekiyor. Ayrıca, farklı fiziksel konumlarda bir sürü sunucu çalıştırılması, yüksek hızlar sunulması ve kullanımı kolay uygulamalar geliştirilmesi şart.

Ücretsiz VPN” servisi veren sağlayıcılar ise masrafları bir şekilde çıkarmak ya da kalite ve güvenlik standartlarından taviz vermek zorundalar.

Tüm firmaları suçlayamayız. Ancak ücretsiz VPN programı sunan bir şirket, internete gizli ve güvenli şekilde girme yöntemini sağlamanın dışında başka amaçlar gözetiyor olabilir. Hatta ücretsiz VPN yemini kullanarak çevrimiçi verilerinizi avlayabilir.

Bu verileri reklam kampanyalarında kullanmaları için üçüncü taraflara satabilir.
Ücretsiz VPN'ler verilerinizi satıyor olabilir

Böylece, kimliğinizi gizlemek için kullandığınız bu VPN tam tersi bir sonuç verebilir.

PrivadoVPN: 1 numaralı ücretsiz VPN sağlayıcımız!


Ücretsiz VPN uygulamaları güvenli değil mi?

Ücretsiz VPN servisi karşılığında kişisel verilerinizi bir şirketle paylaşmaktan zarar gelmez diye düşünüyor olabilirsiniz. Tam aksine, bunun ciddi sonuçları olabilir.

Verileriniz üçüncü taraflara satılabilir ya da gereken güvenlik önlemleri alınmadığı için sızabilir.

VPN sağlayıcılarıyla ilgili yapılan son araştırmalar, bazı şirketlerin kötü niyetli davrandığını gözler önüne serdi.

Ücretsiz VPN servislerinin mobil uygulamaları, güvenliğinizi ciddi şekilde tehlikeye atabilir. Bu uygulamalar, akıllı telefondaki haritalara ve fonksiyonlara erişebilir, zararlı yazılım yüklemek için kullanılabilir ya da telefon sahibinin başını belaya sokabilir.Ücretsiz VPN uygulamaları genellikle kötü amaçlı yazılım içerir

Araştırma sonuçları gerçekten öğretici: Android markette yer alan 283 farklı ücretsiz VPN uygulaması üzerinde yapılan bir incelemede, bunların 35’inde zararlı yazılımların gizli olduğu belirlendi.

Bazı uygulamalarda ise herhangi bir şifreleme yönteminin kullanılmadığı ve akıllı cihazların saldırılara açık hale geldiği ortaya çıkarıldı.

Hangi ücretsiz VPN servisleri güvenilir?

Neyse ki ücretsiz olmasına rağmen kötü niyetli olmayan VPN servisleri de var.

İlk olarak, birçok VPN sağlayıcı ücretsiz deneme fırsatı sunuyor!

Ücretli üyelik planlarının yanında ücretsiz seçenekler de var. Ancak bunlar; internet hızı ve veri miktarına kısıtlama getiriyor ya da az sayıda özellikten yararlanmanıza izin veriyor.

Aşağıda, tamamen güvenli olan en iyi ücretsiz VPN’lerin listesini bulabilirsiniz:

PrivadoVPN

PrivadoVPN, dünyayı kasıp kavuran en yeni VPN sağlayıcılarından biridir!

Ücretsiz VPN uygulaması bir cihazla ve ayda 10 GB ile sınırlıdır, ancak kesinlikle denemeye değer! Ayrıca, tam akış ve indirme desteği ile gelen neredeyse tek ücretsiz VPN sağlayıcısıdır.

Hide.me

Hide.me aylık 10 GB veri limiti ile ücretsiz VPN servisi sunuyor.

30 sunucu konumuna sahip olan bu servisin yalnızca üç konumu ücretsiz kullanıma açık.

Hotspot Shield

Hotspot Shield ayrıca kullanabileceğiniz cihaz sayısını ve günlük trafik miktarını 500 MB ile sınırlar. Çok fazla görünmeyebilir, ancak genel olarak bir aydan fazladır.

TunnelBear

TunnelBear aylık 500MB veri limitine rağmen oldukça popüler bir servis. Bu limiti artırmak için şirketi tanıtan tweet’ler atabilirsiniz.

Ancak tam sürümden yararlanmak için üyelik satın almanız gerekiyor.

Kendi ücretsiz VPN’inizi oluşturmak

Teknoloji konusunda becerikli olan internet kullanıcılarının, açık kaynakları kullanarak kendi VPN servislerini oluşturabilir.Kendi VPN'inizi nasıl oluşturabilirsiniz?

OpenVPN ve SoftEther, üyelik ücretleri ödemeden VPN kullanma konusunda ilginç yöntemler sunuyor.

Ancak bunu yapabilmek için internet teknolojisi alanında bilgi ve beceriye sahip olmalısınız.

Ayrıca, giriş yapabilmek için mevcut bir VPN servisini kullanmanız gerekiyor. Ya da farklı bir ülkede bir sunucuya sahip olmalısınız. Bu sunucunun güvenli olması gerekiyor. Bu konuda daha fazla bilgi almak için VPN’inizi test etmek başlıklı makalemize göz atabilirsiniz.

Son olarak, Opera internet tarayıcısını anmamak olmaz. Internet Explorer, Firefox, ve Chrome’a rakip olan bu tarayıcı mükemmel bir ücretsiz VPN de içeriyor.

Ancak bu VPN yalnızca tarayıcıdan internete girdiğinizde işe yarıyor (Torrent indirmeyi kapsamıyor).Opera tarayıcısının yerleşik bir VPN'si var

Sonuç

“Ücretsiz”, “güvenli” ve “anonim” gibi kavramlar pekala bir arada bulunabilir ancak VPN için en iyi ücretli seçeneklere göz atmanızda kesinlikle fayda var.

Aylık üyelik ücretleri gayet makul ve verilen hizmete göre ödenen paralara gerçekten değer.

Daha fazla bilgi için, biraz para ödemenizi gerektiren en iyi VPN sağlayıcılar listesine bakabilirsiniz.

Özel indirimimizi kaçırmayın!
ExpressVPN'i edinin!
Gün
:
Saat
:
Dakika
:
Saniye
%49 indirim + 3 ay ücretsiz!
Sınırlı zaman teklif